Alih aksara: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎Uga delengen: éjaan, replaced: Daftar → Pratélan)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
'''Alih aksara''', utawa kadhangkala disebutkaran '''transliterasi''' iku pengalihan jinis aksara menyang jinis aksara liyané. Upamané alih aksara saka [[aksara Jawa]] menyang [[aksara Latin]], saka [[aksara Jawi]] menyang aksara Latin saka [[aksara Arab]] menyang aksara Latin utawa saka aksara [[Sirilik]] menyang aksara Latin.
 
Ana rong jinis wangun alih aksara, ya iku [[alih aksara diplomatik]] lan [[alih aksara kritis]]. Sajeroning wangun alih aksara sing pisanan iki ana rélasi 1:1 saka aksara asal menyang aksara tujuan, déné sing sijiné ora.
352.737

besutan