Pramuka: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎top: éjaan, replaced: pria → priya, kagiatan → kagiyatan, werna → warna (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
:''Kanggo jeneng sawijining obahan kepandhuan kang ana ing Indonésia, delengen [[Obahan Pramuka Indonésia]].''
 
'''Pramuka''', utawa sok uga disebutkaran '''pandhu''' utawa '''kepandhuan''' ([[basa Inggris|b. Inggris]]: ''Scouting'') iku sawijining obahan pemudda kang wis ngrambah ing saindhenging donya. Obahan kepandhuan dumadi saka warna-warna organisasi kapemudaan, kanggo priya lan wanita, kang tujuané kanggo nglatih [[fisik]], [[mental]] lan [[spiritual]] para anggotané lan nyurung supaya ngayahi kagiyatan positif sajeroning masarakat. Tujuan iki direngkuh liwat program latihan lan pendhidhikan non-formal kepramukaan kang ngutamakaké aktivitas praktis ing lapangan. Wektu iki, ana punjul 38 yuta anggota pramuka saka 217 nagara lan teritori.
 
== Sajarah ==
348.872

besutan