Basa Pèrsi: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Sistem panulisan: ganti isi, replaced: disebut → karan (2)
(→‎Sistem panulisan: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren)
(→‎Sistem panulisan: ganti isi, replaced: disebut → karan (2))
{{utama|Aksara basa Pèrsi}}
 
Sadurungé mlebu Islam, masarakat Pèrsi migunakaké rong vèrsi aksara ing mangsa [[Pahlavi]], ya iku aksara sing dimodhifikasi saka [[Basa Aram]], lan vèrsi sijiné ya iku aksara asli saenggon sing disebutkaran 'Dindapirak' utawa sajeroning basa Pèrsi Modhèrn disebutkaran 'Din dabireh' (aksara suci).
 
Basa Parsi modhèren migunakaké aksara Arab kanthi tambahan 4 aksara kanggo nulisak’e 'zh', 'ch', 'p', lan 'g'.
352.737

besutan