Kolésterol: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
 
| doi = 10.1038/lipidmaps.2009.3
| url = http://www.lipidmaps.org/update/2009/090501/full/lipidmaps.2009.3.html
}}</ref> Ya iku sawijing [[lipid]] kang awujud molekul [[lemak]] utawa kang meh padha. Kolesterol ya iku jinis mirunggan lipid kang disebutkaran [[steroid]]. Steroids ya iku lipid kang duwé [[struktur kimia]] mirunggan. Struktur iki asalé saka 4 ali-ali [[atom]] [[karbon]].
 
Steroid liyané kalebu steroid [[hormon]] kaya ta [[kortisol]], [[estrogen]], lan [[testosteron]]. Nyatané,kabéh hormon steroid digawé saka owahan-owahan ''struktur dhasar'' kimia kolesterol. Nalika gawé sawijiné molekul saka ngubahan molekul kang luwih gampang, para [[ilmuwan]] nyebut ''sintesis''.
348.872

besutan