Monolit: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎top: éjaan, replaced: geréja → gréja, Prasejarah → Prasajarah)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
 
[[Gambar:Uluru,_helicopter_view,_cropped.jpg|thumb|Uluru ing tengah Australia asring disebutkaran monolit sing gedhé dhéwé, masiya panemu iku racaké kainglar déning para sarjana géologi. Diwatara karang ing pinggir-pinggir Uluru wis kena érosi, déné sing dadi tilas saiki ya iku strata watu pasir sing ingaran 'monolit' Uluru.]]
'''Monolit''' ya iku rupa géologis wujud [[watu]] utawa karang tunggal tur magrong, kaya ta [[gunung]], utawa karang saprongkal minangka monumèn utawa yeyasan. Érosi racaké mbiyak wewujudan géologis, sing asring dumadi saka [[watu beku]] utawa métamorfik sing kukuh tur atos.
 
352.737

besutan