Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Kehidupan awal: ganti isi, replaced: artine → tegesé (2)
(→‎Kehidupan awal: ganti isi, replaced: tentara → bala)
(→‎Kehidupan awal: ganti isi, replaced: artine → tegesé (2))
== Kehidupan awal ==
Abdurrahman wahid lair ing dina kepapat lan wulan wolu [[kalender Islam]] taun 1940 ing Denanyar [[Jombang]], [[Jawa Timur]] saking kekalihipun [[Wahid Hasyim]] lan solichah. wonten kapitadosan manawi piyambakipun lair tanggal 4 Agustus, nanging kalender kang digunakaké kagem nandai dinten kelairane inggih punika kalender Islam kang artosipun piyambakipun lair wonten 4 Sya'ban, sami kaliyan [[7 September]]1940
dhèwèké lair kanthi nama '''Abdurrahman Addakhil'''. "Addakhil" artinetegesé "Sang Penakluk".<ref name="latar gus"/> Kata "Addakhil" ora misuwur lan diganti nama "Wahid",lan luwih misuwur kanthi celukan '''Gus Dur'''. "Gus" ya iku jeneng kehormatan khas pesantren kanggo putrane kiai kang artinetegesé "''abang''" utawa "''mas''".<ref name="latar gus"/>
 
Gus Dur ya iku pembarep saking enem sedhulur. Wahid lair ing kulawarga kang terhormat ing komunitas Muslim Jawa Timur. simbah saka bapaké ya iku [[Hasyim Asyari]], pengadegé [[Nahdlatul Ulama]] (NU), déné simbah saka sisih biyung, Bisri Syansuri, ya iku guru Muslim kepisan kang miwulang kelas karo bocah wadon <ref>Barton (2002), halaman 38-40</ref>.bapakè Gus Dur, Wahid Hasyim, kalebu ing Gerakan Nasionalis lan dadi menteri Agama taun 1949.Biyungé, Ny. Hj. Sholehah, ya iku putri pendiri [[Pondok Pesantren]] Denanyar Jombang.
348.872

besutan