Militèr: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé
(→‎top: ganti isi, replaced: tentara → bala)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
Padanan kata liyané yakuwi '''bala''' utawa '''angkatan bersenjata'''. Militèr racaké dumadi saka para [[prajurit]] utawa [[serdhadhu]].
 
Tembung liya sing cedhak karo militèr yakuwi [[militèrisme]], sing maknanétegesé kurang luwih perilaku tegas, kaku, agrèsif lan otoritèr "kaya militèr". Kamangka pelakuné bisa waé pamimpin [[sipil]].
 
Amarga lingkungan tugasé mliginé ing palagan perang, militèr pancèn dilatih lan dituntut supaya duwé sikap tegas lan dhisiplin. Sajeroning kauripan militèr pancèn dituntut anané hirarki sing jelas lan para atasan kudu bisa tumindak tegas lan wani amarga sing dipimpin iku wadyabala mawa sanjata.
352.737

besutan