Krajan Inka: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
[[Gambar:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg|thumb|Sesawangan [[Machu Picchu]], [[kutha sing ilang|kutha]] bangsa Inka sing ilang, saiki [[situs arkéologi]].]]
'''Krajan Inka''' iku Krajan sing dumunung ing wewengkon sing saiki [[Peru]] wiwit taun 1438 nganti 1533. Inka sinebut peradaban "[[pra-Columbus]], maknanétegesé wis ana wiwit jaman sadurungé tekané [[Christopher Columbus]]. Sajeroning periode mau, Inka nguwasani sapérangan gedhé wewengkon [[Amérika Kidul]] pérangan kulon sing pusaté ing [[pagunungan Andes]] nganti [[1533]], wektu [[Spanyol|bangsa Spanyol]] nyerbu nagari iku. [[Atahualpa]] sing dadi raja Inka pungkasan, karan uga kanthi istilah [[Sapa Inca]], tiwas kaprejaya déning panjelajah [[Spanyol]] sing jenengé [[Francisco Pizarro]], sing uga nandhani wiwitan mangsa kuwasané Spanyol ing tlatah mau.
 
Krajan Inka dumadi saka papat ''suyu''. Basa resmi Krajan ya iku [[basa Quechua]], sanadyan ana watara 700 basa lokal sing dipigunakaké. Suku Inka ngayahi pamujan marang déwa-déwa, kanthi [[Inti (Inka)|Inti]] minangka déwa [[srengéngé]] sing dadi déwa utama.
352.737

besutan