Rahwana: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Cilik tekan Diwasa: ganti isi, replaced: maknané → tegesé
(→‎Sedulur-seduluré: ganti isi, replaced: Tari → Jogèd)
(→‎Cilik tekan Diwasa: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
Sabanjuré Dasamuka ngongasaké kasektené. Tangané loro dijojohaké ing sukuning Gunung Kelasa disangga nedya diumbulaké.
 
Tumindaké Dasamuka gawé kageté [[Bathara Sangkara]] kang tumuli nindhihaké jempol samparané kiwa ing puncaking gunung Kelasa, satemah gunung ora obah. Tangané Dasamuka loro pisan kejepit [[Gunung Kelasa]], ora bisa dilolos, malah obah waé ora bisa. Jalaran kelaran banget, Dasamuka mbengok sora. Swarané ngumandhang ing akasa, agawé girisé tribawana. Suwé-suwé Bathara Sangkara tuwuh welasé, panindhihé dikendhoni, saéngga Dasamuka bisa nglolos tangané. Bathara Sangkara nuli paring asma anyar marang Dasamuka: Rawana. saka tembung "Rawa" kang tegesé arané swara sora nggegirisi. Dudu Rahwana kaya kang asring dikocapaké para dhalang, kang asring dikérata basa dadi tembung "Rah" tegesé getih, lan "wana" tegesé alas, kang maknanétegesé Dasamuka iku kadadéan saka "getih ing alas". Kuwi salah kaprah. Sing bener "Rawana" tanpa aksara "h", dudu Rahwana.
 
== Sedulur-seduluré ==
348.872

besutan