Organisme: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
(ganti isi, replaced: sing → kang (7))
Ing èlmu [[biologi]] lan [[ékologi]], '''organisme''' ([[basa Yunani]] ''organon'' singkang tegesé '''piranti/piranti''') iku sajatiné bandha singkang urip utawa kanthi èlmiah ya iku kumpulan [[sèl (biologi)|sèl]] singkang silih prabawa nganti duwé fungsi singkang stabil lan duwé sipat [[urip]]. Mila organisme asring uga ingaran
 
Diarani '''organisme kompleks''' yèn kasusun saka akèh [[sèl]].
 
== Ciri-Ciri ==
Ciri-ciri umum singkang ana ing organisme ya iku:
* Perlu [[panganan]]
* [[Ambegan]]
* Peka
 
Nanging ciri-ciri iku ora universal. [[Mikroorganisme]] upamané [[baktèri]] ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme singkang ora obah, uga akèh organisme singkang ora tangkar-tumangkar, sanajan [[spésies]]é bisa tangkar-tumangkar.
 
{{Alam}}
348.872

besutan