Sistem operasi komputer: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3)
(→‎top: éjaan, replaced: : → :, Umumé → Lumrahé)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3))
Ing [[Ilmu komputer]], '''Sistem operasi''' (''operating system'' asring dicekak:''OS'') iku [[piranti lunak]] sistem singkang ngontrol lan ngatur [[piranti agal]] sarta operasi-operasi dhasar sistem, kalebu nglakokaké aplikasi.
 
Lumrahé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan singkang manggon ing [[memori]] [[komputer]] nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus singkang lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antarané: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggo.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan