Mullah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3)
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ))
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3))
{{Ushul fiqih}}
'''Mullah''' ([[Basa Pèrsi]]: <font size=3>'''ملا'''</font>) iku salah sawiji [[sesebutan]] singkang biyasa diwènèhaké marang [[ulama]] agama [[Islam]]. Sesebutan iki asal saka tembun [[basa Arab]] ''mawla'' utawa ''maula'', singkang bisa ateges 'pamimpin' utawa 'pelindhung'. Ing sawetara wewengkon ing [[Iran]], [[Turki]], [[Asia Tengah]] lan [[anak bawana India]], arupa bab singkang umum mènèhi sesebutan Mullah marang pemuka agama utawa pangurus masjid <ref>Roy, Oliver, 1996. ''Failure of Political Islam'', Harvard University Press, hlm 28-29. ISBN 978-0674291416</ref>
[[Gambar:Molla2.jpg|thumb|left|200px|Lukisan para Mullah ing sangarepé raja dinasti Safawi, Iran.]]
 
348.872

besutan