Bèg: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: ganti isi, replaced: pamain → juru main)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
Sajeroning ulah raga [[bal-balan]], '''Bèk''' iku juru main singkang posisiné ana ing mburi para [[gelandang]] lan tugasé ndhukung marang tugas [[Kiper]] kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang.
 
Ana sawetara jinis bèk, ya iku: [[bèk tengah]], [[bèk sayap]] (''full back''/''wing back''), lan [[libero]] (''sweeper''). Para bèk lumrahé awaké gedhé lan rosa, lan racaké dedegé uga dhuwur, sanadyan ana uga bèk singkang dedegé cendhèk nanging suksès (racaké bèk sayap singkang ora pati mbutuhaké dedeg singkang dhuwur). Kabèh bèk kudu pinter main tèkel (''tackle'') lan perlu duwé keahlian panguwasaan bal singkang cukup apik.
 
Para bèk racaké njaga ing paruh lapangan dhéwé. Bèk singkang dhuwur kadhang maju mangarep menyang kothak penalti tim mungsuh wektu tim-é ngayahi [[tendhangan pojok]] utawa [[tendhangan bébas]] awit ana kamungkinan nyétak gol kanthi sundhulan [[sirah]].
 
== Sawetara bèk misuwur ==
352.737

besutan