Onkologi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (10)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (10))
'''Onkologi''' iku sub-babagan medhis singkang nyinaoni lan ngrawat [[kanker]]. Dhokter singkang nekuni onkologi karan onkolog. Istilah iki asal saka [[basa Yunani]]: ''onkos'' (ονκος), singkang tegesé masa utawa [[tumor]] l panambang ''-ology'', singkang tegesé "nyinaoni".
 
Onkologis bisa dipérang miturut jinis perawatan singkang disadiakaké.
* [[Onkologi radhiasi]]: orang singkang mligi ngenani perawatan kanker nganggo [[radhiasi ionisasi|radhiasi]], sawijining prosès singkang karan [[radhioterapi]].
* [[Bedhah Onkologi]] iku singkang ahli sajeroning pambuangan [[tumor]], singkang ana ing pérangan:
 
# Bedhah
# Obsgyn
# Mata
* [[Onkologi medhis]] iku singkang migunakaké pangobatan utawa [[kemoterapi]] kanggo ngrawat kanker.
 
Onkologi ngayahi bab ig ngisor iki:
352.737

besutan