Kitab Yosua: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (8)
(→‎top: éjaan, replaced: Gusti Allah → Allah)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (8))
 
[[Yosua]] dijupuk saka basa [[Ibrani]]: יהושׁע ''Yehoshua utawa Yəhôšuª‘'', singkang tegesé “karo pitulungan sang [[Yahwe]]. Saliyané asma nabi singkang jaré nulis [[kitab]] iki singkang jenengé padha, ya uga asmané Gusti [[Yesus]] ing [[basa Aram]].
 
Kitab Yosua ngwedharaké kandha caritaning bangsa [[Israèl]] nalika mangrebut nagara [[Kanaan]], dipanggedhèni déning Yosua. Ya dhèwèké iku singkang nggantèni [[Musa]] mimpin umat Israèl. Kadadéan-kadadéan wigati singkang dikandhaaké ing buku ini ya iku antarané: panyabrangan ing [[Kali Yordan]], Bedhahé kutha [[Yerikho]], perang ing Ai, lan pangukuhan anyar prajanjian antara Allah karo umat-E.
 
Salah sijining pethikan misuwur saka buku iki ya iku: “ Saupama kowé padha ora gelem ngabdi marang Allah, padha netepna putusan ing dina iki uga, sapa singkang arep kokbektèni. Apa brahala-brahala singkang biyèn disembah déning para leluhurmu ing Mésopotamia, apa brahala-brahalané wong Amori singkang panggonané saiki kokenggoni. Déné aku lan kulawargaku, arep padha ngabekti marang Allah."
{{Alkitab}}
 
351.333

besutan