Militèr: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7))
[[Gambar:Foto PDI warna.jpg|right|thumb|300px|Foto bewarna prajurit [[Prancis]] sajeroning [[Perang Doya I]] singkang diabadèkaké nganggo filem warna singkang dipatènaké déning [[Lumière]] sasadulur.]]
'''Militèr''' yakuwi angkatan bersenjata saka sawjining nagara lan sakabèhané singkang magepokan karo angkatan bersenjata.
 
Padanan kata liyané yakuwi '''bala''' utawa '''angkatan bersenjata'''. Militèr racaké dumadi saka para [[prajurit]] utawa [[serdhadhu]].
 
Tembung liya singkang cedhak karo militèr yakuwi [[militèrisme]], singkang tegesé kurang luwih perilaku tegas, kaku, agrèsif lan otoritèr "kaya militèr". Kamangka pelakuné bisa waé pamimpin [[sipil]].
 
Amarga lingkungan tugasé mliginé ing palagan perang, militèr pancèn dilatih lan dituntut supaya duwé sikap tegas lan dhisiplin. Sajeroning kauripan militèr pancèn dituntut anané hirarki singkang jelas lan para atasan kudu bisa tumindak tegas lan wani amarga singkang dipimpin iku wadyabala mawa sanjata.
 
== Militer Indonésia ==
352.737

besutan