Tènes: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎Uga delengen: ganti isi, replaced: pamain → juru main)
(ganti isi, replaced: sing → kang (7))
[[Gambar:Tennisball.jpg|thumb|Bal tènes.]]
 
'''Tènes''' utawa '''tènes lapangan''' iku [[ulah raga]] singkang migunakaké [[rakèt]] lan bal, dimainaké ing lapangan singkang dipara dadi loro nganggo [[jaring]] utawa [[nèt]].
 
== Sajarah tènes ==
Miturut cathetan sajarah, ulah raga migunakaké bal lan rakèt wis dimainaké wiwit sadurungé Masèhi, ya iku ing [[Mesir]] lan [[Yunani]]. ing [[abad kaping-11]] sajinis dolanan singkang diarani ''jeu de paume'', singkang mèmper tènes saiki, wis dimainaké kanggo singkang sepisanan ing sawijining kawasan ing [[Prancis]]. Bal singkang dipigunakaké diblebet nganggo [[bolah]] mawa wulu déné penthungane mung nganggo tangan.
<!--
Permainan ini kemudian diperkenalkan ke [[Italia]] dan [[Inggris]] pada [[abad ke-13]] dan mendapat sambutan hangat dalam waktu yang singkat. Banyak peminatnya ternyata di antara rakyat setempat terhadap permainan ini. Sejak itu perkembangan tenis terus meningkat ke Nagara-Nagara [[Éropah]] yang lain.
[[Gambar:Tennis court imperial.svg|thumb|Lapangan tènes]]
== Turnamen tenis ==
Ana sawetara turnamèn tènes singkang misuwur:
* [[Piala Davis]]
* [[Wimbledon (turnamen tènes)|Wimbledon]] (utawa ''All-England'')
352.737

besutan