Galaksi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎top: ganti isi, replaced: angkasa → akasa)
(ganti isi, replaced: sing → kang (7))
 
[[Gambar: NGC_4414_(NASA-med).jpg|right|thumb|250px|'''Galaksi NGC 4414]]
 
'''Galaksi''' iku kumpulan utawa gugusan saka yutan [[lintang]], uga kalebu [[awu kosmis]], [[gas]]-gas lan [[unsur peteng]] singkang nyawiji amarga anané [[gaya gravitasi]] antara benda-benda akasa iku.
 
== Wujud lan Jinis ==
Saben galaksi duwé ukuran singkang béda wiwit galaksi singkang cilik (kerdil) singkang ketata saka sepuluh yuta lintang nganti galaksi-galaksi raseksa singkang duwé èwon malah milyaran lintang. Wujud-wujud galaksi-galaksi uga béda-béda, ana singkang wiujudé spiral, elip uga ana singkang wujudé ora karuwan.
<!--
Ing galaksi spiral, cacahing lintang luwih akèh numpuk ing pusat galaksi déné pada “tangan-tangannya” jumlah bintangnya biasanya tidak terlalu banyak. Tangan-tangan galaksi spiral biasanya lebih banyak terdiri dari gumpalan-gumpalan gas serta debu kosmis yang merupakan bahan untuk membentuk bintang-bintang baru dan tangan-tangan galaksi spiral ini biasanya dominan berwarna biru terang atau ungu terang. Warna ini menunjukkan sedang terjadi pembentukan banyak bintang-bintang baru.
352.737

besutan