Shanghai: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, propinsi → provinsi)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4))
[[Gambar:China-Shanghai.png|thumb|Lokasi Shanghai ing RRC (mawa panah)]]
 
'''Shanghai''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 上海 | [[Pinyin]]: Shànghǎi; [[Basa Wu]] (Basa Shanghai) IPA: /zɑ̃ hɛ/) iku kutha gedhé dhéwé ing [[Républik Rakyat Cina]] lan papané ana ing pinggiring delta Changjiang. Panuwuhan kutha iki ing sawetara dasawarsa pungkasan nggawé kutha iki dadi punjeré ékonomi, dagangan, finansial lan komunikasi singkang wigati dhéwé ing Tiongkok.
 
Shanghai uga salah sawijining palabuhan singkang sibuk dhéwé sadonya, karo [[Singapura]] lan [[Rotterdam]].
 
Sacara administratif, Shanghai iku saka patang kutha Tiongkok, singkang duwé status provinsi. Kutha iki singkang ndunungi 16 yuta jiwa.
 
[[Kategori:Républik Rakyat Cina]]
352.737

besutan