Data: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
'''Data''' iku cathetan kumpulan [[fakta]].<ref>Vardiansyah, Dani. Filsafat Ilmu Komunikasi: Suatu Pengantar, Indeks, Jakarta 2008. Hal.3</ref> Data minangka wangun jamak saka tembung '''datum''', asal saka [[basa Latin]] singkang tegesé "sawenèh singkang diwènèhaké". Sajeroning panggunaan sadina-dina data ateges sawijining pratélan singkang ditampa kanthi apa anané. Pratélan iki arupa asil pangukuran utawa pangamatan sawijining [[variabel]] singkang wanguné bisa arupa angka, tembung, utawa citra.
 
Sajeroning kaèlmuan (èlmiah), fakta dikumpulaké supaya dadi data. Data banjur diolah saéngga bisa ditampilaké kanthi jelas lan tepat, lan bisa dimangertèni déning wong liya singkang ora langsung ngalami dhéwé, bab iki dijenengaké [[dhèskripsi]]. Pamilahan data miturut pepadhan lan prabédan singkang dikandhut dijenengaké [[klasifikasi]].
 
== Rujukan ==
348.872

besutan