Universitas Cambridge: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7))
name = Universitas Cambridge |
image = [[Gambar:Cambridge University Crest - flat.png|128px|Cambridge University coat of arms]] |
sesanti = ''Hinc lucem et pocula sacra''{{br}}Pertalan harafiah: "From here, light and sacred draughts". Non-harafiah: "Saka universitas iki kita nampa pencerahan lan kawruh singkang aji". |
established = [[1209]] |
chancellor = [[David Sainsbury]] |
}}
 
'''Universitas Cambridge''' ([[Basa Inggris|Inggris]]: ''Cambridge University''; [[Basa Latin|Latin]]: ''Universitas Cantabrigiensis'') iku [[universitas]] tuwa dhéwé kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu singkang paling ketat ing [[Karajan Manunggal]].
 
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan diwangun taun [[1209]] déning [[sarjana]] singkang kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo singkang ndunungi kutha mau. <sup> Rujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, sok dijuluki [[Oxbridge]], wis duwé sajarah kompetisi singkang suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Karajan Manunggal. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara [[èlmuwan]], [[juru nulis]], lan [[pulitisi]] Karajan Manunggal singkang misuwur.
 
Afiliasi saka Universitas Cambridge wis menangaké 80 [[Bebungah Nobel]] [http://www.cam.ac.uk/cambuniv/nobelprize.html], luwih akèh tinimbang universitas liya ing donya.[http://almaz.com/nobel/alma.html]. Saka 80 pemenang Bebungah Nobel iki, 70 tau kuliah ing Cambridge minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana, lan dudu minangka "associate" riset, "fellow" utawa profésor. ([[Universita Chicago]] ing urutan angka 2 sajeroning afiliasi pemenang Bebungah Nobel, kanthi 79 pamenang, nanging mung 30 singkang tau sinau ing Universitas Chicago minangka murid prasarjana utawa pasca-sarjana).
 
== Pranalajaba ==
352.737

besutan