Organel: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎Pirsanana uga: éjaan, replaced: Teori → Téyori)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4))
 
[[Gambar:biological_cell.svg|thumb|350px|Skema sèl kéwan mirunggan singkang nunjukaké komponèn subsel. '''Organel''': (1) [[nukleolus]] (2) [[Inti sèl|nukleus]] (3) [[ribosom]] (4) [[vesikula]] (5) [[retikulum endoplasma]] kasar (RE) (6) [[badan Golgi]](7) [[Sitoskeleton]] (8) RE alus (9) [[mitokondria]] (10) [[vakuola]] (11) [[sitoplasma]] (12) [[lisosom]] (13) [[sentriol]] ]]
 
Ing babagan [[biologi sèl]], '''organel''' iku saka pérangan struktur kanthi fungsi mirunggan singkang ngambang ing [[sitoplasma]] [[sèl]] [[eukariot]]. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké [[mikroskop]], uga migunakaké [[fraksinasi sèl]].
 
Sapérangan organel singkang mungel asalé saka [[baktèri]] [[endosimbion]]:
* [[kloroplas]]
* [[plastida]] liya, kaya ta [[leukoplas]], [[amiloplas]], [[etioplas]], [[elaioplas]], [[rodoplas]], lan [[kromoplas]].
* [[vesikula]]
 
Struktur-struktur liya singkang ana kaitané:
* [[sitosol]]
* [[sistem endomembran]]
348.872

besutan