Voli: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎Cara permainan: ganti isi, replaced: pamain → juru main (2))
(ganti isi, replaced: sing → kang (7))
[[Gambar:Europei di pallavolo 2005 - Italia-Russia.jpg|thumb]]
[[Gambar:VolleyballCourt.svg|thumb|225px|Lapangan voli]]
'''Voli''' utawa '''Voli Bal''' sajeroning ([[basa Indonésia]]: Bola Voli) iku cabang [[ulah raga]] singkang dimainaké déning rong grup [[adu-arep]]. Saben grup dumadi saka [[enem]] juru main. Ana uga variasi permainan [[voli pasisir]] (''vola pasisir'') singkang saben grup mung dumadi saka rong juru main.
 
== Lapangan permainan ==
 
Ukuran lapangan bola voli singkang umum ya iku 9 mèter x 18 mèter. Ukuran dhuwur nèt putra 2,43 mèter lan kanggo putri 2,24 mèter.
[[Garis]] wates serang kanggo juru main mburi 3 mèter saka garis tengah (sejajar karo jaring). Garis pinggir lapangan kandelé 5 cm.
 
== Cara permainan ==
 
Permainan iki dimainaké déning 2 tim singkang saben tim dumadi saka 6 juru main lan dhisik-dhisikan nggayuh angka 25 luwih dhisik.
 
Sajeroning tim, ana 4 peran wigati, ya iku ''tosser'' (utawa ''setter''), ''spiker'' (''smash''), ''libero'', lan ''defender'' (juru main bertahan). ''Tosser'' utawa pengumpan iku juru main singkang tugasé ngumpanaké bal marang juru main liyané lan ngatur serangan. ''Spiker'' tugasé nyemès utawa nggebug bal supaya mlebu ing laladan lawan. ''Libero'' iku juru main bertahan singkang bisa bébas mlebu metu (laladan serang), nanging ora kena ngayahi nyemès. ''Defender'' iku juru main singkang bertahan kanggo nampa serangan lawan.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan