Sesajèn: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: éjaan, replaced: mirip → mirib)
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
 
'''Sesajèn''' iku tradisi spiritual singkang wujudé nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya singkang dipercaya, singkang tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku mirib [[tradisi kurban]], dadi nduwé tujuan utama singkang sipaté [[vertikal]] (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen singkang dibagiake).
Tembung sesaji saking tembung ''se'' lan ''saji''. Tegesipun tembung ''se'' punika satunggal lan tembung ''saji'' punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.
 
==Sajarah==
Tradisi sesajen wis ana kawit pertama [[manungsa]] ana ing [[bumi]]. Tradisi iki lair meh bebarengan karo laire kabutuhan manungsa marang perlindungan saka singkang dipercaya dadi panguasa alam (Tuhan, Déwa lan kakuatan supranatural liyané).
 
==Jinis==
352.737

besutan