Alfabèt: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, biasa → biyasa)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
 
[[Gambar:A Specimen by William Caslon.jpg|thumb|250px]]
'''Alfabèt''' iku tembung asal saka [[basa Yunani]], saka rong aksara wiwitan sajeroning tulisan mau, ya iku aksara [[alfa]] lan [[beta]]. Makna tembung iki yaiuku sawijining sistem panulisan singkang mawa dhasar [[fonem]] [[vokal]] lan [[konsonan]]. Alfabet béda karo [[abjad]], singkang racaké ora duwé lambang [[vokal]], lan béda karo [[abugida]] lan [[aksara silabis]], singkang saben aksara (huruf) é nglambangaké fonèm nanging sajeroning wangun suku tembung.
 
Sawjining [[fonèm]] singkang ora dikandhut sajeroning sawiji alfabet bisa ditulis nganggo [[dwihuruf]] utawa [[tandha diakritik]] (akut, aksèn, tilda, lsp), singkang biyasa ana ing [[alfabèt Latin]]. Contoné dwihuruf /ng/ tumrap fonèm {{IPA|[ŋ]}} (konsonan sengau langit-langit mburi) sajeroning [[basa Indonésia]]; huruf [[N]] kanthi tandha tilda (Ñ) tumrap fonèm {{IPA|[ɲ]}} (konsonan sengau langit-langit) sajeroning [[basa Spanyol]].
 
Sistem panulisan singkang ana yakuwi:
* [[abjad]]
* [[alfa-silabik]]
348.872

besutan