Timus: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: éjaan, replaced: kedhokteran → kadhokteran)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
'''Timus''' ({{lang-en|thymus}}, {{lang-el|θυμός, tumos}} - ati, jiwa, kepénginan, kauripan) iku sawijining kelenjar singkang dumunung ing ngarep [[dhadha]], singkang boboté ngancik palib abot nalika [[manungsa]] ngancik mangsa [[pubertas]].<ref name="PM16549602">{{cite web
| url = http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16549602
| title = The thymus: a comprehensive review.
| accessdate = 2010-06-07
| work = Department of Radiology, Beth Israèl Deaconess Medical Center; Nishino M, Ashiku SK, Kocher ON, Thurer RL, Boiselle PM, Hatabu H.
}}</ref> Nganti saiki, fungsi kelenjar iki diweruhi mung minangka papan prodhuksi [[sel T]] singkang dibutuhake ing [[sistem kekebalan tiron]]. Wiwit tinemu déning [[Galenus]] ing taun 130-200an, durung akèh singkang bisa nliti kelenjar iki, sawisé amèh 2000 taun sajarah kadhokteran.<ref name="PM16549602" /> Dikira timus minangka proyèksi interaksi antara [[hormon]], [[neuropeptida]] lan [[sistem kekebalan]], singkang disinaoni ing studi [[neuroimunoendokrinologi]], singkang mrebawani aktivitas [[organ]] limfoid lan [[sèl (biologi)|sèl]] sadawaning lintasan endokrin, autokrin lan parakrin.<ref>{{cite web
| url = http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16855140
| title = Neuroendocrine-immune interactions: the role of cortistatin/somatostatin system
352.737

besutan