Urea: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: ganti isi, replaced: panjelasan → wedharan)
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
|-
|}
'''Urea''' iku sawijining [[senyawa organik]] singkang dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigen]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide singkang mliginé dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya singkang uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan singkang kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], singkang pungkasané ngruntuhaké konsèp [[vitalisme]].
 
:[[Gambar:Urea Synthesis Woehler.png|none|380px]]
 
=== Panemuan ===
Urea tinemu déning [[Hilaire Roulle]] taun 1773. Senyawa iki minangka senyawa organik pisanan singkang kasil disintesis saka senyawa anorganik.
 
== Rujukan ==
348.872

besutan