Nagasaki: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4))
[[Gambar:Nagasaki in Nagasaki Prefecture.png|thumb|250px]]
[[Gambar:Nagasaki-night s.jpg|thumb|300px|right|Nagasaki pada malam hari, 2003]]
'''Nagasaki''' {{Audio|ja-Nagasaki.ogg|dengarkan}} (長崎市; -shi) iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing [[Prefektur Nagasaki]] singkang dumunung ing pasisir sisih kidul-kulon [[Kyushu]], [[Jepang]]. Lokasi geografisé ya iku [http://kvaleberg.com/extensions/mapsources/index.php?params=32_44_N_129_52_E_ 32°44′ LU 129°52′ BT]. Nagasaki dadi pusat prabawa [[Éropah]] ing Jepang ing jaman pertengahan. Kutha Nagasaki singkang dadi kutha pelabuhan ing Jepang minangka kutha singkang ora kaisolasi nalika Jepang matrapaké pulitik Isolasi(SAKKOKU). Prabawa Éropah uga cetha banget saka pesaté perkembangan agama kristen ing kutha mau lan akèhé paninggalan sajarah arupa yasan-yasan Gréja singkang isih karumat nganti saiki lan didadèkaké minangka obyèk wisata.
 
== Kutha kembar ==
348.872

besutan