Wlahar: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7)
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7))
'''Wwlahar''' iku aliran material vulkanik singkang racaké arupa campuran [[watu]], [[pasir]] lan [[krikil]] amarga anané ilining banyu singkang dumadi ing èrèng-èrènging gunung ([[Gunung Berapi|gunung geni]]). Ing [[Indonésia]], aliran wlahar iki bakal terus tambah prilakuné bebarengan karo udan singkang sansaya asring.
 
Ilining wlahar iku ndrawasi mligi kanggo penduduk singkang manggon ing èrèng-èrènging gunung utawa kanggo para juru tambang pasir singkang ana ing laladan ilining wlahar iku liwat. Wwlahar bisa mili banter puluhan mèter per detik nganti sawetara kilomèter nggawa ènergi singkang cukup gedhé. Mula saka iku, lumrahé wlahar digawékaké saluran mirunggan singkang miturut ngèlmu [[geoteknik]] mau "[[sabo]]".
 
Sawetara gunung ing Indonésia nduwé aktivitas ilining wlahar iki, ya iku [[Gunung Galunggung]] ing Jawa Kulon lan [[Gunung Merapi]] ing [[Jawa Tengah]]/[[Yogyakarta]].
352.737

besutan