Pengantèn: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (11)
(éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé (2), modhèrn → modhèren)
(ganti isi, replaced: sing → kang (11))
'''Pengantèn''' iku sepasang [[wong]] (pengantèn putri lan pengantén kakung) ing acara penganténan singkang wis nglakoni upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. Pengantén utawa mantèn iku uga biyasa diarani raja sadina amarga ing [[dina]] [[pawiwahan]], pasangan iku disandingaké ing [[singgasana]] utawa [[pelaminan]] singkang disediaké kusus uga dihiasi kusus. Pasangan pengantèn uga diladéni kusus déning kaluwargané dhéwé-dhéwé uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
== Rasukan pengantèn ==
Rasukan singkang diagem pengantèn iku dirancang lan digawé kusus, béda karo rasukan liyané. Lumrahé singkang diagem pengantèn kakung iku luwih ringkes tinimbang singkang diagem pengantèn putri, iki mliginé ing upacara [[pengantènan modhèren]]. <br>
Lumrahé rasukan pengantèn iki dadi tanggugjawab [[pemaès]] utawa uga diarani [[dhukun]] pengantèn.
 
 
== Pengantèn Kakung ==
Pengantèn [[kakung]] utawa biyasa diarani mantèn lanang iku wong [[lanang]] singkang dadi pengantèn. Pengantèn kakung lumrahé ngagem rasukan singkang bisa nampilaké sosok singkang gagah perkasa. Ing upacara pengantènan [[adat]], pengantèn kakung ditampilaké kaya raja. Ing upacara pengantènan biyasa, pengantèn kakung iki racaké ngagem rasukan kakung formal kaya stèlan [[jas]].
 
== Pengantén Putri ==
Pengantèn [[putri]] utawa biyasa diarani mantèn wédok iku wong [[wédok]] singkang dadi pengantèn. Lumrahé ngagem rasukan singkang bisa nampilaké sosok singkang [[ayu]] lan anggun uga bisa ngagem [[rasukan tradhisional]] tuladhané [[kebaya]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan