Antiglobalisasi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7)
c (Bot: Merapikan pranala interwiki lama)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (7))
 
'''Antiglobalisasi''' iku sawijining istilah singkang umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan golongan singkang nentang [[Pakta perdagangan|prajanjian dagang]] global lan lembaga-lembaga singkang ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia ([[WTO]]).
 
"Antiglobalisasi" dianggep déning sapérangan wong minangka [[obahan sosial]], samuntara liyané nganggep minangka istilah umum singkang nyakup sapérangan obahan sosial singkang béda-béda. Apa waé maksudé, para pangikut dimanunggalaké ing perlawanan marang ékonomi lan sistem perdagangan global saiki, singkang miturut wong-wong mau ngikis [[lingkungan urip]], [[Hak buruh|hak-hak buruh]], [[kadhaulatan nasional]], [[donya katelu]], lan akèh jalaran-jalaran liyané.
 
Nanging, wong-wong singkang dicap "antiglobalisasi" asring nulak istilah iku, lan luwih seneng nyebut awake dhéwé minangka [[Obahan Kaadilan Global]], [[Obahan Saka Kabèh Obahan]] utawa sapérangan istilah liyané.
 
== Pranala njaba ==
348.872

besutan