Słubice: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (10)
(éjaan, replaced: nomor → nomer, modhèrn → modhèren)
(ganti isi, replaced: sing → kang (10))
|}
[[Gambar:Slubice - Frankfurt (Oder).JPG|thumb|Słubice, view from Frankfurt (Oder)]]
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg singkang ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jerman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha singkang papané ana ing sisih kuloné [[Polen]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki singkang ndunungi 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki pérangan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polen|basa Polen modhèren]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa singkang ingaran ing piagem kutha [[Frankfurt]] singkang ditulis ing taun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos wates) singkang wigati dhéwé antara [[Polen]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains [[Polen-Jerman]] [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka Jerman, mligi saka ''Frankfurt an der Oder'', kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar Polen") lan nukoni [[rokok]] singkang luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang [[ékonomi]] lokal singkang wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana singkang diparani para wisatawan [[Jerman]].
 
== Gmina ==
Tlatah munisipal (''Gmina'') Słubice ambané ana kurang luwih 185 km² lan singkang ndunungi ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antarané:
* Golice (''Gohlitz'')
* [[Kunice (Lebus)|Kunice]] (''Kunitz'')
351.333

besutan