Pisuhan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, kewan → kéwan, umumé → lumrahé)
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
'''Pisuhan''' iku [[tembung]] utawa [[ukara]] singkang lumrahé kagunakaké kanggo ngècè utawa ngina [[wong]] liya. Tembung lan ukara pisuhan iku béda-béda ing antarané basa siji lan basa liyané.
 
==Tembung lan pisuhan basa Jawa==
Ing [[basa Jawa]], tembung lan ukara singkang kerep kagunakaké kanggo pisuhan antarané pérangan awak singkang wadi, [[sato kéwan|kéwan]], bangsa alus (sétan utawa jim), kahanan singkang èlèk lan liya-liyané.
 
Ing [[sastra Jawa]], tembung lan ukara pisuhan arang dianggo amarga dianggep ora sopan lan ora trap marang kabudayané wong Jawa. Apa manèh akèh sastra Jawa singkang thukul saka njero [[kraton]]. Nanging ana uga sastra Jawa singkang migunakaké pisuhan, upamané [[Serat Gatholoco]].
 
==Pirsanana uga==
352.737

besutan