Krajan Inka: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (10)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (10))
[[Gambar:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg|thumb|Sesawangan [[Machu Picchu]], [[kutha singkang ilang|kutha]] bangsa Inka singkang ilang, saiki [[situs arkéologi]].]]
'''Krajan Inka''' iku Krajan singkang dumunung ing wewengkon singkang saiki [[Peru]] wiwit taun 1438 nganti 1533. Inka sinebut peradaban "[[pra-Columbus]], tegesé wis ana wiwit jaman sadurungé tekané [[Christopher Columbus]]. Sajeroning periode mau, Inka nguwasani sapérangan gedhé wewengkon [[Amérika Kidul]] pérangan kulon singkang pusaté ing [[pagunungan Andes]] nganti [[1533]], wektu [[Spanyol|bangsa Spanyol]] nyerbu nagari iku. [[Atahualpa]] singkang dadi raja Inka pungkasan, karan uga kanthi istilah [[Sapa Inca]], tiwas kaprejaya déning panjelajah [[Spanyol]] singkang jenengé [[Francisco Pizarro]], singkang uga nandhani wiwitan mangsa kuwasané Spanyol ing tlatah mau.
 
Krajan Inka dumadi saka papat ''suyu''. Basa resmi Krajan ya iku [[basa Quechua]], sanadyan ana watara 700 basa lokal singkang dipigunakaké. Suku Inka ngayahi pamujan marang déwa-déwa, kanthi [[Inti (Inka)|Inti]] minangka déwa [[srengéngé]] singkang dadi déwa utama.
 
Kutha krajané dumunung ana ing [[Cuzco]], utawa Qosqo, ing kidul Peru.
352.737

besutan