Kertu pos: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tegese → tegesé
(→‎top: ganti isi, replaced: bentuké → dhapuré)
(→‎top: ganti isi, replaced: tegese → tegesé)
'''Kertu pos''' ya iku salembar [[dluwang]] kang ukurané kandel utawa digawé saka [[karton]] tipis kang dhapuré [[persegi panjang]].<ref name="internet2"/> Kartu pos gunané kanggo nulis lan ngirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi [[amplop]].<ref name="internet2"/> Ngirim nganggo kartu pos regané luwih murah tinimbang yèn ngirim nganggo [[layang]].<ref name="internet2"/>
 
Kertu pos kang sepisanan ing donya digawé ing [[Austria]] nalika tanggal [[1 Oktober 1869]].<ref name="internet2"/> Nalika iku kertu pos nduwéni jeneng ''Correspondenz-Karte''. Kertu pos lumrahé dikirimké wong-wong nalika lunga ing jaban rangkah kanggo kenang-kenangan kang mratandakaké yèn dhèwèké wis tau lunga ing [[nagara]] iku.<ref name="internet2"/> Jeneng ''Correspondez-Karte'' iki tegesetegesé kertu pos gunané kanggo [[piranti]] kang bisa minangka ''berkoresponden''.<ref name="internet2"/> Akèh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang.<ref name="internet2"/> Kertu pos luwih sithik nggunakaké kertas lan ora prelu nggunakaké amplop.<ref name="internet2"/> Ukurané kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.<ref name="internet2"/>
Ilmu panalitèn lan nglumpukaké kertu pos diarani [[deltiologi]].<ref name="internet2">[http://www.newsindo.com/kartupos/menarik.htm newsindo.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
352.737

besutan