Bayi: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: biyasanipun → limrahipun (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
(ganti isi, replaced: biyasanipun → limrahipun (2))
Bayi boten saged ngatur pambuangan kotoranipun, pramila dipun-ginakaken [[popok]]. Popok ingkang dipun-ginakaken bayi saged awujud popok saking jarit biyasa utawi popok ingkang sekali ageman (diapers). Sapunika popok sekali ageman asring dipun-ginakaken amargi praktis ugi boten ngrepotaken, nanging wonten prekawis saking popok sekali ageman inggih punika prekawis ruam popok. Kulit bayi ingkang sensitif asring katutup saha éwed ambékan saéngga mungkinaken kawontenanipun perkawis ruam saha iritasi kulit bayi. Manawi boten dipuntangani njalari peradangan kulit bayi saha infeksi.<ref name="internet 1">[http://carapedia.com/pengertian_definisi_bayi_info2132.html Sakilas babagan Bayi] (dipununduh 10 nopember 2012)</ref>
== Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah: ==
* milai jumeneng saking kahanan lenggah kanthi cepengan wonten ing méja utawi kursi (biyasanipunlimrahipun yuswa 9 sasian)
* milai gladhen nekuk jengkunipun (yuswa 10 sasian)
* milai gladhen lenggah saking kahanan jumeneng (yuswa 10 sasian)
== Faktor-faktor Panyebab awrat Bayi kirang limrah ==
* Faktor Ibu
Salah satunggaling faktor punika kekirangan gizi, rikala nggarbani Ibu kedah nyukupi asupan gizi supados janin kajaga kasarasanipun. Sanésipun, faktor usia ibu ugi gegayutan kaliyan awratipun janin. Ibu ingkang usia [[remaja]]saha usia inggilipun 40 taun biyasanipunlimrahipun ukuran bayi punika langkung andhap.<ref name="internet 1"/>
* Faktor Nggarbani
** Komplikasi Hamil
352.737

besutan