Eksekutif: Béda antara owahan

47 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
+ cit pulitik lan stub
(saka id)
 
c (+ cit pulitik lan stub)
{{pulitik}}
'''Eksekutif''' kuwi cabang kakuwasan uatawa [[pamaréntahan]] sing kajibah ngleksanakaké, utawa ''nglakokaké'' [[hukum]]. Figur paling senior sacara ''[[de facto]]'' jroning sawijining eksekutif yakuwi [[kepala pamaréntahan]]. Eksekutif bisa ngrujuk marang '''administrasi''', jroning [[sistem presidensiil]], utawa minangka '''pamaréntah''', jroning [[sistem parlementer]].
 
**[[Yudikatif]]
 
==Pranala jaba==
 
{{pulitik-stub}}
 
<!-- interwiki -->
78.625

besutan