Georg Wilhelm Friedrich Hegel: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Seda → Séda
(→‎top: ganti isi, replaced: neng → ing (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: Seda → Séda)
Dhèwèké ngrembakakake skema kang nekanake lajuning sujarah lan ide-ide saka thesis ing antithesis banjur ing sintesis.<ref name="GWFH bc"/>
Dhèwèké lair ana [[Stuttgart]], [[Württemberg]], [[Jerman]], tanggal [[27]] [[Agustus]] [[1770]].<ref name="GWFH bc"/><ref name="GWFH hg"/>
SedaSéda ana [[Berlin]], [[Jerman]], tanggal [[14]] [[November]] [[1831]].<ref name="GWFH bc"/><ref name="GWFH hg"/>
 
Dhèwèké, kaya Goethe, ora ngrasa patriotis nalika Napoleon menang ana Jena (1806), ing Prussia dhèwèké mung ndhelok birokrasi korup lan umuk. Dhèwèké nulis kanggo kancane saurunge perang, dhèwèké ujar kanthi bombonge ''jiwa donya'' lan kaisar lan kanthi puas ngenani kamungkinan ngalahake Prussia.<ref name="GWFH bc"/>
352.737

besutan