Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé, Biyasane → Lumrahé (2)
Santen instan utawa santen siyap paké iki bisa awét nganti telung dina sawisé dibukak, nanging kudu disimpen ing kulkas supaya ora mambu.<ref name="internet1"/> Sadurungé nyampuraké santen masakan, kudu diocak-ocak dhisik.<ref name="internet1"/> Tujuwané supa sari utawa santen bisa nyampur kabéh ora menep utawa pecah yèn dimasak.<ref name="internet1"/>
[[Santen]] [[instan]] rasané uga ora kalah [[gurih]] karo santen kang asalé saka peresan langsung.<ref name="internet1"/>
[[Santen kani]] ya iku santen kang [[kenthel]].<ref name="internet1"/> BiyasaneLumrahé santen iki asil peresan kang sepisanan.<ref name="internet1"/> Dadi klapa kang wis diparut utawa diselépna banjur diperes nganggo [[banyu]], asil peresan kang sepisanan iki kang diarani [[santen]] [[kani]].<ref name="internet1"/> Santen kani rasané luwih [[gurih]] lan luwih [[butheg]] utawa [[kenthel]].<ref name="internet1"/>
=== Gula Jawa ===
[[Gula]] [[jawa]] lumrahé diarani uga [[gula]] [[abang]], [[gula]] [[palem]] lan [[gula]] [[arèn]].<ref name="internet2"/> Gula iki asalé saka deresan [[kembang]] klapa utawa kang diarani [[manggar]].<ref name="internet2"/> Dèrèsan [[manggar]] banjur diolah utawa dimasak nganti pekat lan dicithak dadi setengan lingkaran.<ref name="internet2"/> [[Gula]] [[jawa]] rasané [[legi]] rada [[gurih]].<ref name="internet2"/> [[Gula]] [[jawa]] biyasanelumrahé digawé [[bumbu]] [[rujak]] lan kanggo [[bumbu]] masakan liyané.<ref name="internet2"/> Gula jawa uga kena kanggo campuran bumbu lan marakaké [[sedhep]].<ref name="internet2"/> Umpamané [[bumbu]] [[cemedhing]], [[bumbu]] [[oséng]]-[[oséng]] [[kangkung]], lan liya-liyané.<ref name="internet2"/>
 
Kanggo para wanita [[gula jawa]] uga kena kanggo perawatan wajah.<ref name="internet2"/> Lumrahé wong wadon kepéngin nduwé praupan kang resik lan cerah.<ref name="internet2"/> Nanging kadang thukul [[jerawat]], [[pori-pori]] wajah kang gedhé lan [[penuaan dini]].<ref name="internet2"/> Akéh-akéhé para wadon nggunakaké perawatan salon kaya ta [[''facial'']] lan [[totok wajah]].<ref name="internet2"/> Nanging ana cara [[alami]] kang ora mbebayani kanggo ngatasi pori-pori besar lan rai kang rada kusam. Carane ya iku nggunakaké [[gula]] [[jawa]].
[[Jeli]] [[klapa]] uga kena diarani [[nata de coco]].<ref name="internet3"/> Jeli iki asil perméntasi banyu klapa. Nata de coco lumrahé digawé [[és]] utawa [[ager-ager]].<ref name="internet3"/> Saliyané iku nata de coco uga kanggo campuran nggawé [[puding]][[.<ref name="internet3">[http://www.femina.co.id/main/default.asp](dipunundhuh tanggal 18 April 2011)</ref>
=== És degan ===
Es ''kelapa mudha'' utawa és [[degan]] nduwé jeneng ''ngetrén'' [[és klamud]].<ref name="internet4">[http://www.tabloidnova.com/[[id}}[http://www.tabloidnova.com/](dipunundhuh tanggal 18 April 2011)</ref> És klamud iki énak yèn diombe wayah awan.<ref name="internet4"/> BiyasaneLumrahé es [[klamud]] uga dicampuri [[sirup]] kanggo nambahai rasa [[legi]].<ref name="internet4"/> Klapa klamud iku istilah kanggo klapa kang kemlamud utawa [[klapa bayi]] kang isih empuk lan rasané kaya-kaya bisa dipangan kanthi diklamuti.<ref name="internet4"/>
=== Asil liyané ===
Olahan primer [[daging]] [[klapa]] kang mateng kena kanggo substitusi utawa pengganti [[glepung]] kanggo nggawé [[jajanan]].<ref name="internet5"/>
348.872

besutan