Masjid Agung Demak: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tiang → cagak
(→‎Arsitèktur: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
(→‎top: ganti isi, replaced: tiang → cagak)
}}
 
'''Masjid Agung Demak''' punika salah satunggaling masjid ingkang paling sepuh ing [[Indonésia]]. Masjid punika mapan wonten ing tengah kutha [[Demak]], leresipun dhusun Kauman, [[Demak]], [[Jawi Tengah]]. Masjid punika dipunpitadosaken naté dados panggénan kempal para ulama (wali) panyebar agami Islam[[Islam]], ingkang kasebat [[Walisanga]], kanggé ngrembag panyebaran agami Islam ing [[Tanah Jawi]] lan Indonesia[[Indonesia]]. Miturut [[Babad Demak]], Masjid Agung Demak madegipun taun [[1399]] [[Saka]] 477M, ingkang dipunpratandhani kanthi [[Candrasengkala]] ingkang ungelipun ''Lawang Terus Gunaning Janmi''. Ing pérangan sanèsipun inggih punika ing [[mihrab]] [[masjid]] wonten gambar [[bulus]], (ing basa latinipun kasebat ''Trionyx cartilagineus'') lan dados perlambang [[taun]] [[1401]] Saka (1479 M). Wangunan ingkang dipundamel saking kajeng [[jati]], ukuran 31 x 31 m. Lan serambinipun gadhah ukuran inggih punika wiyaripun 31 x 15 m lan kapérang dados sekawan (4) saka (tiangcagak), ingkang kadamel saking [[kayu|kajeng]] lan asring kasebat ''Saka Guru''. Payonipun kapérang dados tigang undhakan inggih punika ndadosaké perlambang [[Iman]] , [[Islam]] , kaliyan Ihsan[[Ihsan]]. Kori ([[lawang]]/senthong) ingkang cacahipun gangsal (5) nglambangaken gangsal rukun Islam lan cendhélanipun ingkang cacah ganep [[enem]] (enem) nglambangaken rukun iman.
 
== Arsitèktur ==
352.737

besutan