Abad Renaisans: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ndonya → donya
c (Bot: Merapikan pranala interwiki lama)
(→‎top: ganti isi, replaced: ndonya → donya)
Kabudayan Yunani-Romawi iku kabudayan kang manggonaké manungsa dadi ''subjèk'' utawa sing nglakoni kang utama.<ref name="Simon"/> Salah sijiné ya iku [[Filsafat Yunani]], ing kono nuduhaké yèn [[manungsa]] iku makluk kang duwé pikiran lan mikir salawasé ngenani donya lan nentokaké apa kang kudu dilakoni supaya bisa urip, lan bisa olèh kamulyan (''eudaimonia'').<ref name="Hale">Hale, John. The Civilization of Europe in the Renaissance. (1994). 648.</ref>
 
Ing kasustran Yunani, tuladhané carita ngenani [[Odisei]] déning [[juru gurit]] Yunani Kuna, [[Homerus]] kang nyritakaké babagan waniné manungsa mubengi ndonyadonya sautuhé kanthi kebak tantangan lan carita pengalaman anyar.<ref name="Hale"/> Arsitektur gaya Yunani-Romawi nggambaraké yèn manungsa iku bisa nggawé sesambungan kang tentrem ing antarané donya ukum, kakuwatan, lan kaéndahan.<ref name="Hale"/> Saliyané iku, [[Bangsa Romawi]] uga duwé kaprigelan ing babagan organisasi. Kabèh iku mau nuduhaké yèn kabudayan [[Yunani-Romawi]] mènèhi panggon kang utama kanggo manungsa kang ana ing [[kosmos]].<ref name="Hale"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan