René Descartes: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ndonya → donya
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎top: ganti isi, replaced: ndonya → donya)
Saka buku iki kawentar pocapan ''[[Cogito Ergo Sum]]'' kang racaké kasalin ing Inggris dadi ''I think, therefore I am.'' Utawa kira-kira ing [[Basa Jawa]], ''Aku mikir mula aku ana.'' Akèh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, mliginé ing jagad sisih kulon. Seka tulisané, Descartes ngajap supaya nganggo pikiran.
 
Dhèwèké kasil mulati wong [[Éropah]] nuju ndonyadonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Éropah. Jaman Pepadhang (''Renaisance'') banjur teka lan nggawa revolusi ing [[Inggris]] lan Perancis.
 
Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dhèwèké uga kawentar ing [[Matematika]]. Ing ngèlmu iki, dhèwèké nggawe [[Sistem Koordinat Kartesius]].
352.737

besutan