Pasa Arafah: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: dianjuraké → kaprayogakaké, sing → kang (4)
(éjaan, replaced: islam → Islam, kasebut → mau)
(ganti isi, replaced: dianjuraké → kaprayogakaké, sing → kang (4))
 
'''Pasa Arafah''' iku pasa ing Dina Arafah, ya iku dina kasanga ing sasi Dzulhijjah. Pasa iki dianjurakékaprayogakaké banget tumrap umat [[muslim]] singkang ora pinuju lunga [[kaji]], kaya mau sajeroning riwayat saka [[Rasulullah]] {{SAW}} ngenani pasa Arafah:
 
{{cquote|''Aku ngarep-arep marang Allah supaya dibusak (dosa) setaun sadurungé lan setaun sawisé.''(HR [[Imam Muslim|Muslim]])}}
صَوْمُ يَوْمِ عَرَفَةَ يُكَفِّرُ سَنَتَيْنِ مَاضِيَةً وَمُسْتَقْبَلَةً وَصَوْمُ عَاشُوْرَاَء يُكَفِّرُ سَنَةً مَاضِيَةً
 
{{cquote|''Pasa dina Arafah nebus dosa setaun kapungkur lan setaun singkang bakal teka lan [[pasa Asyura]] (10 Muharram) nebus dosa setaun singkang kapungkur. (HR Ahmad, Muslim dan Abu Daud dari Abi Qotadah)}} <ref>[ http://madinatulilmi.com/index.php?prm=posting&kat=1&var=detail&id=214 Madinatul Ilmi:Fadhilah Pasa Arafah]</ref>
Umat Islam béda panemu sajeroning nemtokaké tanggal 9 Dzulhijjah. Ana singkang migunakaké [[hisab]], [[rukyah]], utawa mèlu bareng karo [[Arab Saudi]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan