Singah: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Ètimologi: ganti isi, replaced: syariat → saréngat
(ganti isi, replaced: sing → kang (7), Sunnah → Sunat)
(→‎Ètimologi: ganti isi, replaced: syariat → saréngat)
"Singah" iku wangun cendhak saka kalimat mawa sajarah ''Syi`ah `Ali'' شيعة علي tegesé "pendhèrèk Ali", kang magepokan karo [[Surat Al Bayyinah|Q.S. Al-Bayyinah]] ayat ''khoirulbariyyah'', wektu mudhuné ayat iku Nabi SAW paring sabda: "He, Ali sliramu lan pendhèrèkmu iku wong-wong kang beja" (''ya Ali anta wa syi'atuka humulfaaizun'')<ref>Riwayat di Durul Mansur milik Jalaluddin As-Suyuti</ref>
 
Miturut 'ètimologi' [[basa Arab]], "syiah" iku tegesé pambéla lan pandhèrèk. Kejaba iku, tegesé uga samubarang kang ngumpul amarga sawijining perkara.<ref>Tahdzibul Lughah, 3/6, anggitan Azhari lan Tajul Arus, 5/405, anggitan Az Azbidi. Kajupuk saka kitab Firaq Mu'ashirah, 1/31, anggitan Dr. Ghalib bin 'Ali Al-Awajji</ref>. Déné, manut tembung syariatsaréngat duwé arti: wong-wong kang mratélakaké yèn [[Ali bin Abi Tholib]] iku luwih utama ing antarané para [[Sahabat Nabi|sahabat]] lan luwih wenang nyekel garising pamimpin kaum muslimin, semono uga para putra-wayahé.<ref>Al-Fishal Fil Milali Wal Ahwa Wan Nihal, 2/113, karya Ibnu Hazm</ref>. Ing sajarah, syiah ngalami sawetara owah-owahan kaya déné [[Sunni]].
 
== Ikhtisar ==
352.737

besutan