Istanbul: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: ganti isi, replaced: dijenengké → dijenengaké (2)
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: dijenengké → dijenengaké (2))
 
== Sajarah ==
Didhegaké déning kaisar [[kekaisaran Romawi|Romawi]] [[Konstantin I saka Kekaisaran Romawi|Konstantin]] ing [[koloni Yunani]] kuna kang arané [[Bizantium]], lan dijenengkédijenengaké [[Konstantinopel]] kanggo ngurmati kaisar, kutha iki dadi kutha krajan wétan [[kekaisaran Romawi]] lan sabanjuré dadi kutha krajan [[kekaisaran Romawi Wétan]]. Sawisé runtuh [[Konstantinopel]] ana ing taun [[1453]] kutha iki dadi pérangan lan dadi kutha krajan [[Kekaisaran Ottoman]]. Sadurungé perebutan mau, bangsa Turki ngarani kutha iki kanthi jeneng ''İstanbul,'' nanging kanthi resmi migunakaké jeneng ''Qustantaniyyeh'' (قسطنطنيه), kang surasané "Kota Konstantin" djroning [[basa Arab]]. Mung, ana ing tanggal [[28 Maret]] [[1930]] kutha iki dijenengkédijenengaké ''Istanbul'' manèh.
 
== Wisata ==
350.349

besutan