Shabeellaha Hoose: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: dijenengké → dijenengaké, sing → kang (2)
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan, pérangan saka → péranganing, padunungé → sing ndunungi, padunung → sing ndunungi)
(ganti isi, replaced: dijenengké → dijenengaké, sing → kang (2))
'''Shabele Ngisor''' ([[Basa Somali]]: ''Shabeellaha Hoose'') iku sawijining laladan administratif (''[[gobolka]]'') ing [[Somalia]] Kidul. Nganti taun 1984, nalika laladan iku diwangun manèh, tlatah iki péranganing laladan [[Benadir]] lan kutha krajané ya iku [[Mogadishu]], nanging saiki kutha krajané [[Merca|Marka]].
 
Shabeellaha Hoose wewatesan karo laladan [[Banaadir]], [[Shabeellaha Dhexe]], [[Hiiraan]], [[Bay, Somalia|Bay]], [[Jubbada Dhexe|Middle Juba]] lan [[Samudra Hindia]]. Sawisé Mogadishu, tlatah iki minangka tlatah kang paling padhet singkang ndunungi Somalia.
 
Tlatah iki dijenengkédijenengaké saka jeneng [[Kali Shebelle]], kang mili liwat ing kana.
 
== Basa-basa ==
Sacara linguistik, tlatah iki minangka tlatah kang paling manéka warna dhialèk basa [[Somali]]né. Mayoritas singkang ndunungi wicara nganggo dhialèk May-May versi Digil saka tlatah Dhoobey. Uga dianggo ing tlatah iki dhialèk Af Jido, Af Garre, Af Tuni, Af Reer Marka lan Af Reer Barawe, uga dhialèk standard Maha Tiri Somali lan May-May saka Mirifle.
 
== Distrik ==
352.737

besutan