Wulang Bebasan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2)
c (→‎top: bentuk -> wujud using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2))
[[File:Proverb scroll.PNG|thumb|right]]
[[Kitab]] '''Wulang Bebasan''' ing [[basa Ibrani]] diarani ''Mishlei'' singkang tegesé [[alegori]]. ''Mishlei'' iku cekakan saka ''Míshlê Shelomoh'' (Wejanganh Salomo), ing versi [[Vulgata]] diarani "Liber Proverbiorum".
 
Mishlei iku wujud jamak saka tembung ''Mashal'' singkang sajatiné wujud tunggal. Tembung ing [[basa Melayu]]/[[basa Indonésia|Indonésia]] ''Amsal'' adhedhasardhedhasar tembung Ibrani iki.
 
Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.
352.737

besutan