Taoisme: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2)
c (→‎top: clean up, replaced: maneh → manèh using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2))
 
[[Gambar:LaoGod.jpg|jmpl|Laozi singkang dilukisake minangka wong MAHA DEWA utawa Manifestasi TAO]]
'''Taoisme''' (Tionghoa: 道教 utawa 道家) ya iku ajaran [[Lao Tzu|Laozi]] adhedhasardhedhasar Daode Jing (道德經,[[Hanyu Pinyin|pinyin]]:Dàodé Jīng). Kawitane, Daode Jing diarani ''Laozi Wuqianyan'' (老子五千言) utawa Tulisan Laozi Limang Ewu Tembung. Sabanjure dhèwèké lunga saka kutha krajan lan ora kaprungu manèh kabare. Ing mangsane Wangsa Han (202 – 221 SM), kitab kuwi mau Daodejing amarga ngrembug ngenani ''Dao'' (Dalan) lan ''De'' (德, Kabecikan) singkang diwulang Laozi<ref>http://web.budaya-tionghoa.net/index.php/item/188-riwayat-lao-zi-%E8%80%81%E5%AD%90</ref>.
 
== Rujukan ==
348.872

besutan