Agama Yahudi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2)
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (2))
 
'''Agama Yahudi''' iku agama singkang dianut déning [[bangsa Yahudi]]. Ing taun 2007, populasi Yahudi sadonya ana 13,2 yuta jiwa—41% saantarané urip ing [[Israèl]].<ref>[http://www.haaretz.com/hasen/spages/942009.html Percent of world Jewry living in Israèl climbed to 41% in 2007 - Haaretz - Israèl News<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
Agama Yahudi iku agama monotéisme singkang adhedhasardhedhasar Alkitab Yahudi (diarani Tanakh utawa uga Prajanjéyan Lawas déning wong [[Kristen]]). Banjur Alkitab Yahudi iki dibabar déning kitab [[Talmud]] lan kitab-kitab liyané. Agama Yahudi iku mangaribawani agama-agama liya, kaya ta agama Kristen, [[Islam]] lan [[Bahá'ísme]].
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan