Terusan Suèz: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan (3), kilometer → kilomèter)
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang)
 
[[Gambar:SuezCanal-EO.JPG|thumb|right|150px|Foto Terusan Suez saka orbit Bumi (foto [[NASA]]).]]
'''Terusan Suèz''' ([[basa Arab]], ''Qanā al-Suways''), ing sisih kulon [[Ujung Sinai]], minangka [[terusan kapal]] singkang dawané 163 [[kilomèter|km]] kang dumunung ing [[Mesir]], ngubungaké [[Port Said, Mesir|Port Said]] (''Būr Sa'īd'') ing [[Segara Tengah]] karo [[Suèz, Mesir|Suèz]] (''al-Suways'') ing [[Segara Abang]].
 
Terusan Suèz dibukak taun [[1870]] lan dibangun adhedhasardhedhasar prakarsa insinyur [[Prancis]] kang jenengé [[Ferdinand de Lesseps|Ferdinand Vicomte de Lesseps]].
 
[[Terusan]] iki ndadèkaké [[transportasi banyu]] saka [[Éropah]] menyang [[Asia]] bisa luwih rikat amarga tanpa ngubengi [[Afrika]]. Sadurungé ana kanal iki, transportasi diayahi kanthi ngosongaké kapal lan barang-barang digawa liwat daratan antara [[Segara Tengah]] lan [[Segara Abang]].
352.737

besutan